Over Laurens van Voorst

Laurens van Voorst (1960) kent de wereld van burgerbetrokkenheid als weinig anderen. Als betrokkene bij burgerinitiatieven, communicatieadviseur voor gemeenten en organisaties en ook nog eens gemeenteraadslid was hij op diverse manieren deelgenoot van boeiende, geslaagde en niet zelden ook mislukte projecten op dat gebied.

Hij stond en staat met zijn voeten in de klei en, naar eigen zeggen ‘zo nu en dan in een zompig moeras’. Al werkend, kijkend, luisterend en pratend vulde hij zijn ransel vol met anekdotes en ontwikkelde hij een visie op, wat hij noemt, lokalisme. Lokalisme: het streven naar het overdragen van zeggenschap, verantwoordelijkheid, taken en geld van de gemeente naar groepen burgers.

Laurens is auteur van ‘De democratie van de straat‘, een handboek voor zeggenschap en verantwoordelijkheid door burgers. Hij treedt op met een presentatie over het onderwerp, ‘We halen een stukje input op‘.

Daarnaast is Laurens copywriter, communicatieadviseur, publicist, dagvoorzitter (faculty member Speakers Academy), moderator en gemeenteraadslid.

Laurens woont in Schijndel, is getrouwd, heeft vier kinderen en is ook nog eens opa.